• Olej z pestek moreli
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Olej z pestek moreli

  • W magazynie: 0 sztuk
    9,00
    W magazynie: 0 sztuk
    9,00
    W magazynie: 2 sztuk
    15,72
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olej z pestek moreli to miły kosmetyk dla skóry o przyjemnym zapachu i lekkiej konsystencji. Doskonale się wchłania i pozostawia skórę gładką, nawilżoną i szczęśliwą. Zawiera mnóstwo jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminę E oraz amigdalinę, zwaną witaminą B17. Może być doskonałym, samodzielnym kosmetykiem codziennym oraz olejem bazowym do masażu i do produkcji wieloskładnikowych kosmetyków.


DZIAŁANIE

  • Wygładza i zmiękcza skórę
  • Wyrównuje jej koloryt
  • Koi podrażnienia
  • Pozostawia na skórze zapach marcepanu
  • Dobrze się wchłania, a jednocześnie pozostawia delikatną warstwę nawilżenia
  • Regeneruje i odżywia włosy
  • Zawiera mnóstwo słynnej witaminy B17 – amigdaliny


ZASTOSOWANIE

  • Do codziennej pielęgnacji każdego typu skóry oraz włosów. Nadaje się również dla dzieci i niemowląt
  • Do masażu
  • Do wyrobu domowych kosmetyków


SKŁAD

Olej z pestek moreli 100%, nierafinowany, zimnotłoczony, surowy. Najwyższa jakość!


SPOSÓB UŻYCIA

Stosuj olej bezpośrednio na skórę. Możesz go stosować rano i wieczorem do pielęgnacji twarzy i całego ciała. Doskonale nadaje się pod makijaż. Możesz nim także nacierać suche i rozdwojone końcówki włosów, a także raz w tygodniu wmasować go w skórę głowy, pozostawić na 30 minut i zmyć.

Rozkoszny balsam do ciała

Rozpuść 30 g masła kakaowego w kąpieli wodnej. Dodaj 40 ml oleju z pestek moreli i dobrze wymieszaj. Kiedy masa nieco ostygnie, dodaj 20 ml oleju konopnego i 2 krople olejku eterycznego z pomarańczy. Ponownie wymieszaj. Przełóż do czystego słoiczka i pozostaw do zastygnięcia.


PRZECIWWSKAZANIA

Nadwrażliwość na produkt.


CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY


Morela zwyczajna (Prunus americana) należy do rodziny różowatych (Rosaceae). Jej ojczyzną jest Kirgistan, Chiny i Korea. Dziś występuje w wielu krajach świata o klimacie umiarkowanym i ciepłym, głównie w uprawie. Morela to niewysokie drzewko, osiąga średnio 8 m wysokości. Lubi pełne słońce i źle znosi nadmierne opady deszczu. Pięknie wygląda podczas kwitnienia, obsypana białymi, a czasem różowymi kwiatami. Kwiaty mają po 5 płatków i pęk pręcików z bladożółtymi główkami w środku. Liście rozwijają się później. Mają kształt jajowaty i piłkowane brzegi. Owoce moreli zaliczane są do pestkowców. Są jasnopomarańczowe i pokryte delikatnym meszkiem. Ich pestki skrywają nasiona, które można jadać na surowo i wytłaczać z nich olej o zastosowaniu spożywczym i kosmetycznym.


BIBLIOGRAFIA


1. https://pl.wikipedia.org
2. https://www.naturalne-piekno.pl
3. https://nutritiondata.self.com

Zastosowanie: Masaż, Do kremów, balsamów, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja ciała, Pielęgnacja twarzy
Ostrzeżenia: Do użytku zewnętrznego

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Joan1412, W dniu: 22.11.2019

    Olej super. Ja akurat używam do nawilżania bobasa w kąpieli i do masażu. Sprawdza się świetnie. Ma delikatny zapach i jest bardzo lekki.

  • Ocena: (5/5)

    Krystyna G., W dniu: 14.03.2019

    Rewelacyjny olejek. Już po pierwszym użyciu widać efekty na skórze.

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK