• Olej z pestek winogron
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Olej z pestek winogron

  • W magazynie: 5 sztuk
    9,26
    W magazynie: 5 sztuk
    9,26
    W magazynie: 4 sztuk
    13,90
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olej ten jest tłoczony z pestek owoców winogron. Wpływa na nawilżenie skóry, gdyż pozostawia po sobie ochronny oraz wzmacniający film, przez co zatrzymuje wodę w skórze.

Posiada więcej kwasu linoleowego niż jakikolwiek inny nośnik olejowy. Kwas ten pomocny jest przy trądziku, zapaleniu skóry i wypryskach. Dzięki zawartości witaminy E nada skórze gładkość, miękkość oraz odżywi ją.

Jest lekki i rzadki, bogaty w kwasy tłuszczowe. Polifenole i flawonoidy znajdujące się w oleju zawierają silne związki przeciwutleniaczy.
Związki te mogą zapewnić ochronę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Działa przeciwzapalnie.

Olej z pestek winogron to bardzo popularny składnik kosmetyków lub receptur. Znajdziemy go w balsamach do ust, kremach, mleczkach, nawilżaczach, kremach z filtrem UV, szamponach.

Stosowany także przy goleniu jako środek nawilżający oraz przyspieszający wzrost włosów.

Ze względu na jego wrażliwość po otwarciu polecamy przechowywać go w lodówce.

***

Zdrowie: Przeciwutleniacze, antyoksydanty
Zastosowanie: Masaż, Do kremów, balsamów, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja ciała, Zdrowe włosy i paznokcie, Do włosów przesuszonych, Dla cery suchej i wrażliwej, Trądzik
Ostrzeżenia: Do użytku zewnętrznego

Masz pytanie? Napisz do nas

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK