• Olej ze słodkich migdałów rafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olej ze słodkich migdałów rafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olej ze słodkich migdałów rafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Olej ze słodkich migdałów rafinowany

To jeden z najpopularniejszych olejów bazowych. Ceniony jest za mnogość zastosowań, lekką konsystencję i przystępną cenę.

    • ; 1
    • ; 1
  • W magazynie: 7 sztuk
    13,35
    W magazynie: 7 sztuk
    13,35
    W magazynie: 16 sztuk
    20,26
    Dodaj
    do ulubionych
  • Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach:

  • Koszt przesyłki już od 13 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta, Inpost, GLS).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olej z migdałów

Olej ze słodkich migdałów, podobnie jak same migdały, obfituje w witaminę E i K oraz w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Jego skład jest prosty, ale potężny w działaniu. Witamina E jest silnym antyoksydantem, hamującym starzenie się skóry, a dobre kwasy tłuszczowe dbają o to, aby skóra była miękka, sprężysta i dobrze odżywiona.

Migdałowiec dzieli się na dwie odmiany: słodką i gorzką. Prezentowany olej pochodzi z odmiany słodkiej, natomiast z tej drugiej pozyskuje się skoncentrowane olejki o intensywnym zapachu i wyrazistym smaku, służące do aromatyzowania produktów żywnościowych, kosmetyków i produktów zapachowych. Olej z odmiany słodkiej charakteryzuje się łagodnym zapachem lub brakiem zapachu i lekko orzechowym smakiem. Można go spożywać, ale główną rolę odgrywa w pielęgnacji skóry.


OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓWDZIAŁANIE

  • Ujędrnia i wygładza skórę.
  • Doskonale ją nawilża i odżywia.
  • Zmniejsza widoczność rozstępów i blizn.
  • Łagodzi podrażnienia, oparzenia, otarcia skóry.
  • Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy.


OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓWZASTOSOWANIE

  • codzienna pielęgnacja każdego typu skóry
  • masaż
  • pielęgnacja włosów suchych, łamliwych, zniszczonych, „sianowatych”
  • jako baza do tworzenia własnych kosmetyków

Olej ten jest lekki i delikatny, można go stosować u dzieci i niemowląt.


SKŁAD


100% olej ze słodkich migdałów, rafinowany. Najwyższa jakość!


SPOSÓB UŻYCIA


Olej migdałowy stosuj bezpośrednio na skórę w swojej codziennej pielęgnacji. Możesz dodawać do niego ulubione olejki eteryczne, tworząc własne zapachy, a także łączyć go z innymi olejami i masłami roślinnymi.

Olej migdałowy możesz dodać do kąpieli, aby zapobiec wysuszeniu skóry. Po kąpieli będzie ona miękka i gładka.

Jeśli chcesz odżywić swoje włosy, natrzyj olejem migdałowym skórę głowy i włosy aż po same końcówki. Owiń ręcznikiem i pozostaw na godzinę. Po tym czasie umyj włosy szamponem. Olej możesz też codziennie wcierać w końcówki włosów, aby zapobiec ich rozdwajaniu.

Olej migdałowy to również świetny sposób na zdjęcie makijażu i oczyszczenie twarzy Wystarczy zetrzeć makijaż wacikiem nasączonym olejem. Aby oczyścić twarz, nałóż na nią grubszą warstwę oleju i odczekaj 5 minut. Olej wchłonie zanieczyszczenia. Na koniec delikatnie przetrzyj twarz wilgotną chusteczką, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Pozostaw cienką warstwę oleju na twarzy, aby utrzymać jej nawilżenie.

Pachnące masło do ciała

W kąpieli wodnej rozpuść 2 części masła shea i 1 część oleju kokosowego, po czym dodaj 1 część oleju migdałowego i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lekkiego stężenia. Kiedy masa będzie pół-stała, ale wciąż miękka, zmiksuj ją mikserem do ciasta lub blenderem z końcówką do jajek na puszysty krem. Zajmie to kilka minut. Jeśli chcesz, dodaj olejek eteryczny, np. melisowy. Krem przełóż do wyparzonego słoiczka i nakarm nim swoją skórę :)

Intensywnie nawilżający olejek do twarzy

Połącz 2 części oleju migdałowego z 1 częścią jednego z olejów o specjalnych właściwościach – np. tamanu, wiesiołkowego, różanego lub rokitnikowego. Dodaj kilka kropel ulubionego olejku eterycznego, np. ylang ylang. Uzyskany olejek przelej do czystego, szklanego naczynia i przechowuj w lodówce. Codziennie wmasuj niewielką ilość olejku w cerę i pod oczy.


CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY


Migdałowiec zwyczajny (Prunus dulcis) należy do rodziny różowatych. Występuje w południowej Europie, w Afryce Północnej i w Azji na obszarach o ciepłym klimacie. Jest niewysoki – osiąga do 10 m wysokości. Rodzi przepiękne, biało-różowe kwiaty o pięciu płatkach. Jego liście są podługowate lub lancetowate i dość wąskie. Mają ząbkowane brzegi. Owoc migdałowca to jadalny miąższ, okryty zieloną, omszoną skórką. W jego wnętrzu znajduje się pestka, a w pestce nasiono, nazywane migdałem.


BIBLIOGRAFIA


1. Wartość odżywcza oleju migdałowego. https://ndb.nal.usda.gov
2. https://www.livestrong.com
3. https://www.onegoodthingbyjillee.com
4. https://crunchybetty.com
5. https://www.wikihow.com
6. https://www.wikihow.com
7. https://pl.wikipedia.org



Zastosowanie: masaż, do kąpieli, pielęgnacja włosów, pielęgnacja ciała, pielęgnacja twarzy, do włosów przesuszonych, dla cery normalnej, dla cery mieszanej, dla cery suchej i wrażliwej, do cery naczynkowej
Ostrzeżenia: do użytku zewnętrznego

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Łukasz P., W dniu: 11.01.2023

    Świetny!

  • Ocena: (5/5)

    Z.Emm., W dniu: 07.08.2022

    Ten olej jest świetny!Już po jego kilkakrotnym użyciu moja wrażliwa cera bardzo skłonna do podrażnień nareszcie "oddycha" swobodnie.Nie czuję permanentnego pieczenia i swędzenia.Polecam wszystkim z podobnymi problemami.

  • Ocena: (5/5)

    Kacper G., W dniu: 22.05.2022

    Bardzo dobry olej. Stosuje do pielęgnacji twarzy i włosów. Mój ulubiony 5/5

  • Ocena: (5/5)

    Kacper G., W dniu: 24.02.2022

    Używam do pielęgnacji twarzy, jest niezastąpiony!

  • Ocena: (5/5)

    Rafał M., W dniu: 23.01.2021

    super polecam olej na suchą skórę

  • Ocena: (5/5)

    Lucyna K., W dniu: 05.12.2020

    spełnia moje oczekiwania

  • Ocena: (5/5)

    Gracja, W dniu: 25.08.2020

    Rewelacyjny do zniszczonych i suchych włosów po farbowaniu!

  • Ocena: (5/5)

    Anna B., W dniu: 15.07.2020

    Blizny stały się jaśniejsze ! Polecam produkt!

  • Ocena: (5/5)

    Annamaria G., W dniu: 01.07.2020

    Idealny do masażu!

  • Ocena: (5/5)

    Józef D., W dniu: 29.05.2020

    OK

  • Ocena: (5/5)

    Kacper G., W dniu: 12.06.2019

    Super olejek do masowania! 5!

  • Ocena: (5/5)

    Patrycja G., W dniu: 10.12.2018

    Polecam!

  • Ocena: (5/5)

    Magdalena B., W dniu: 26.08.2018

    Nawilża i dosyć szybko się wchłania. Przy stosowaniu z odżywką włosy są odżywione ale nie obciążone.

  • Ocena: (5/5)

    Arkadiusz P., W dniu: 14.11.2016

    Polecam.

  • Ocena: (5/5)

    Magiczny O., W dniu: 30.10.2015

    Używam olejku od 6 miesięcy. Świetny zamiast kremu lub jako dodatek do niego. Ja swój stosuje na noc, również na okolice oczu.(Komentarz przeniesiony ze starej wersji strony)

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK