• Mąka z wiesiołka Olvita 250g
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Mąka z wiesiołka Olvita 250g
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Mąka z wiesiołka Olvita 250g

  • 8,66
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Mąka z wiesiołka 250 g – Olvita

Mąka z wiesiołka powstaje z nasion wiesiołka częściowo odtłuszczonych, ma ciemnobrązowa barwę i charakterystyczny smak. To produkt idealny dla osób zmagających się z miażdżycą, wysokim poziomem cholesterolu, cukrzycą, nadwagą, problemami z trawieniem, chorobami skóry jak trądzik czy łuszczyca i alergiami. Nasiona wiesiołka są bowiem bogate w witaminę F, selen, magnez, wapń, błonnik, oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) – kwas linolowy (LA) i gamma-linolenowy (GLA), z których najważniejszym jest kwas GLA gamma-linolenowy (ludzki organizm nie jest go w stanie sam wytworzyć).

Spożywanie mąki z wiesiołka sprzyja obniżeniu poziomu cholesterolu i cukru we krwi, pomaga pozbyć się nadwagi, redukuję agregację płytek w naczyniach krwionośnych w skutek czego zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, stabilizuje połączenia międzykomórkowe dzięki czemu wpływa na lepszy wygląd skóry, włosów i paznokci, dba o wątrobę, pomaga pozbyć się toksyn, wzmacnia odporność.
Mąkę z wiesiołka można dodawać do jogurtów i szejków, past, sałatek, ciast wegańskich i innych dań na zimno, bez obróbki cieplnej by nie uszkodzić delikatnej struktury wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.


SKŁAD

Wartość energetyczna na 100 g produktu:

Wartość energetyczna 363,8kcal (1537 kJ) /100g
Tłuszcze 8g
– w tym tłuszcze nasycone 1g
Węglowodany 45g
– w tym cukry 1g
Białko 29g
Sól 0g

Zastosowanie

Dodatki do: muesli, płatków, deserów, jogurtów i koktajli, raw (surowych) ciast i ciasteczek, past i kremów, sałatek.


Przepisy

Trufle wiesiołkowo-morelowe

Składniki:
3 garście orzechów włoskich
2 garście suszonych moreli
4 łyżki mąki z wiesiołka
3 łyżki oleju kokosowego
5 daktyli 

Wszystkie składniki włożyć do misy miksera z ostrzem i zmiksować na gładką masę. Mają być wyczuwalne niewielkie kawałki składników, masa nie może być całkowicie kremowa. Z powstałej masy uformować niewielkie kuleczki, około 2-3 cm. średnicy. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut, aby masa się utrwaliła. Można przechowywać w lodówce nawet do tygodnia.

Źródło: http://paleostrefa.pl

Kraj pochodzenia
Polska 

Informacja o alergenach

Może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały.

***

Zdrowie: Prawidłowa odporność, Prawidłowy cholesterol, Prawidłowy cukier, Zdrowie skóry
Zastosowanie: Zdrowe włosy i paznokcie
Alergeny: gluten, orzechy, soja, sezam

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Maria S., W dniu: 25.06.2020

    Moja ulubiona.

  • Ocena: (5/5)

    Marcin J., W dniu: 31.03.2020

    Szybko i sprawnie. Produkt dobrej jakości. Polecam.

  • Ocena: (5/5)

    Wojciech W., W dniu: 21.09.2019

    Ma charakterystyczny posmak i ciemno brązowy kolor. Idealnie komponuje się z czekoladowymi szejkami. Do neutralnych smaków polecam natomiast mąkę kokosową.

  • Ocena: (5/5)

    Maria S., W dniu: 30.08.2019

    Świetna jakość.

  • Ocena: (5/5)

    Paulina M., W dniu: 03.04.2019

    Nie wiem jak z właściwościami samego wiesiołaka, ale trufle warto spróbować zrobić. Ja dodałam jeszcze łyżkę kakao :-)

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK